Sådan afhjælpes skader efter håndsprit på møblerne

Hvad kan du selv gøre?

Har overfladerne på dine møbler taget skade, efter der har stået håndsprit? Her er, hvad du selv kan gøre for at afhjælpe problemet:

Laminat overflader

På overflader af laminat kan du bruge en speciel laminatrens, som er et grundrense middel. Nærmere info fremgår af flasken. Arbejdshandsker og åndedrætsværn anbefales.

Laminatrens sprayes ufortyndet ud over overfladen. Fugt melaminsvampen og fordel midlet over hele overfladen. Lad det virke i 1 minut. Undgå at midlet kommer i kontakt med aluminium.

Afvask derefter grundigt med en mikrofiber klud opvredet i rent, lunkent vand. Bemærk! Det er vigtigt, at al rensemidlet vaskes bort. Tør efter med en tør klud.
Gentag eventuelt behandlingen, hvis resultatet ikke er helt tilfredsstillende. Husk at du ikke skal forvente, at overfladen ser ud som ny.

Bemærk! Melamin svampe bør ikke anvendes til højglans, da glansen vil forsvinde.

Linoleums overflader

Plejemiddel til linoleum er en sæbe, fortyndet med vand. Nærmere info fremgår af flasken. Arbejdshandsker og åndedrætsværn anbefales.

Bemærk, forstøveren er beregnet til at fordele midlet på en klud, ikke til fordeling på overfladen. Kommer midlet på andre overflader end linoleum, tørres dette af med en våd klud.

Overfladen tørres bedst af med en hårdt opvredet mikrofiber klud, uden indhold af sæbe. Evt. rande/pletter kan forsøges fjernet med et par dryp af plejemiddel til linoleum direkte på pletten, som derefter tørres efter med den hårdt opvredne klud.

Rande / pletter fremtræder ofte tydeligt i forbindelse med aftørring. Når overfladen tørrer op igen, vil langt de fleste forsvinde.

Vigtigt – plejen må ikke udføres i direkte sollys, og processen besværliggøres ved høj varme i rummet.

Brug IKKE linoleumspleje beregnet til gulv, dette produkt risikerer at ødelægge din møbel-linoleum.

Bemærk, DC Kontormøbler påtager sig intet ansvar for brugen af laminatrens eller linoleumsrens, ligesom vi anbefaler altid at prøve-behandle på et lille område, inden hele fladen behandles. Er du i tvivl, kan du altid kontakte os her. 

Kontakt os for rådgivning

Telefon: +45 43 52 18 55
Mail: salg@dc-kontormobler.dk